Grip op je dip

Je herkent het vast wel. Periodes in je leven waarin het niet lekker loopt. Je zit niet lekker in je vel. De passie is al langere tijd uit je relatie en het kaarsje dooft langzaam uit. Je krijgt steeds meer moeite met je collega's en  je werk wordt een zware last. Binnen de familie rommelt het al een tijdje en je kunt er niet de vinger op leggen wat jouw aandeel hierin is. Je lichaam geeft signalen aan en je durft er niet naar te luisteren. Je krijgt het gevoel steeds hetzelfde rondje te lopen en niet verder te komen. Zo zijn er vast nog wel andere situaties te benoemen waarin je er niet onderuit komt om in de spiegel te kijken en jezelf af te vragen wat je met deze situatie gaat doen. 

Wat te doen?

Als je in een dergelijke situatie zit en je besluit om hiermee aan de slag te gaan, kan ik je door mijn intuïtieve en energetische manier van coachen hierin ondersteunen. We gaan onderzoeken wat de onderliggende problematiek is. Door de situatie onder ogen te zien kun je meer lucht en ruimte creëren in je dagelijkse leven. Daarnaast kan ik je praktische tips geven om er thuis mee aan de slag te gaan. Op deze manier ga je er op langere termijn ook verandering in zien.

Hoe dan?

Door te kijken en te voelen waar het knelt. Daar waar een verlangen is naar anders, ga je dit inzetten als intentie en gaan we hiermee samen aan de slag. Hierbij maak ik o.a. gebruik van:

 • Reiki: een liefdevolle en zachte vorm van healing die zeer ontspannend en verlichtend kan werken. Door middel van handopleggingen wordt de universele energie doorgegeven. Het herstelt de harmonie tussen lichaam en geest, heft blokkades op en bevordert volledige ontspanning.
 • Opstellingen: het werken met opstellingen laat keer op keer zien hoe bijzonder en grenzeloos de mogelijkheden zijn om dit in te zetten. Op een eenvoudige en effectieve manier kom je al snel tot een andere manier van kijken en voelen. Op dit soort momenten is het de stilte die ons een antwoord geeft. Bewustwording en inzichten zijn hiervan het gevolg.
 • Inquiry: zelfonderzoek waarbij je je gevoelens, sensaties en gedachten zoals die in het moment opkomen onderzoekt. Hierdoor wordt wat onbewust was omgezet in bewust, waardoor het zijn natuurlijke beloop kan hebben.
 • Lichaamswerk: door dat je stilstaat bij je lichaam en het de aandacht geeft die het nodig heeft, zal je lichaam je laten voelen wat het te vertellen heeft. Hierdoor kan je je bewustzijn over jezelf vergroten. Het contact met je eigen lichaam wordt hierdoor herstelt.
 • Creatieve oefeningen: door knip-en-plak-werk je eigen toekomst maken op een moodbord. Heerlijk ontspannend en verhelderend.
 • Schrijfoefeningen: op een intuïtieve manier schrijven, waardoor de mind uitgezet wordt.

Op locatie

Tot 1 augustus 2023 is dit mogelijk in de praktijk in Groningen. In september vertrek ik voor een reis van 7 maanden per camper door Europa. De Reiki tafel gaat mee, dus alle mogelijkheden worden dan aangeboden daar waar ik op dat moment ben.

Wat mag je van mij verwachten?

Door mijn natuurlijke drive om mensen te ondersteunen in hun persoonlijke ontwikkeling is het voor mij een voorrecht om jou te mogen helpen om jouw leven mooier en completer te maken. Wat je hierin mag verwachten van mij: integriteit, aandacht, respect, zorgvuldigheid, enthousiasme, positiviteit, stimulering,  een praktische aanpak en humor. Dit alles gebeurt op basis van wederzijds vertrouwen. Dat is de basis van het gehele traject. 

Wat zijn de kosten?

 • Kennismaking                                                                                                   gratis
 • Enkele sessie Reiki / coaching                                                                 €   65,-
 • Enkele sessie met opstellingen                                                             €   75,-
 • 5 sessies Reiki / coaching                                                                            € 275,- 
 • 5 sessies met opstellingen                                                                        € 325,-

En nu?

Uiteraard begint alles met een gratis en vrijblijvende kennismaking. Het wel of niet hebben van een klik van beide kanten is de basis om aan de slag te kunnen met z'n tweeën. Als dit alles je aanspreekt, dan hoor ik graag van je!

Wat zeggen anderen over Klaas Jan?

Adinda: Klaas Jan is een warme, pure en empathische man. De eerste kennismaking gaf bij mij direct het gevoel van veiligheid én vertrouwen. Wat de basis is en van essentieel belang om mezelf hierin de ruimte te geven om zo stap voor stap bij het diepste van mijn gevoel te kunnen en te durven komen. Dit heeft er dan ook mede voor gezorgd dat de zéér fijne en intense Reiki-sessies ik tot op heden als zeer prettig en fijn ervaar. Hét mooie aan Reiki is dat elke sessie weer anders is én anders voelt. Het geeft mij gaande de weg die ik bewandel meer nieuwe inzichten en diepgang.

Willem: Nu een aantal opstellingen bij Klaas Jan gedaan. Vind het heel bijzonder om in een veilige sfeer de diepte in te kunnen gaan. Hoop op deze manier mijn pijn te kunnen bereiken en verwerken. Het levert nieuwe inzichten voor me op en leidt ook tot verdieping in mijn contact met vrienden.

Roelof: Ik ken Klaas Jan als een trainer/coach, die veel inlevingsvermogen heeft, goed luistert en observeert, humor heeft, relativerend en creatief is. Het voelt veilig om bij hem aan een activiteit deel te nemen, zoals ik dat heb ervaren bij een stilteweekend.

Ilse: Klaas Jan is echt een gepassioneerd man in "Stilte" faciliteren en begeleiden. Prachtig hoe hij die bedding weet te creëren waarin je je eigen stilte kunt ontdekken. Dit heb ik aan den lijve mogen ervaren.