Over mij

Graag wil ik iets over mezelf aan je vertellen zodat je weet wie ik ben en wat mijn achtergrond is. 

Mijn naam is Klaas Jan Dijkman, geboren op 2 oktober in 1969 (jaar van de maanlanding) te Schildwolde. Een klein dorpje 21 km ten oosten van de stad Groningen. Hier ben ik opgegroeid samen met mijn zus die twee jaar ouder is. Een doorsnee gezin met de beslommeringen die bij die tijd hoorden. Er werd niet gepraat over gevoelens en emoties en hoe daar mee om te gaan. De scheiding van mijn ouders en het openlijk uiten van mijn homoseksualiteit waren dan ook lastige episodes tijdens mijn jeugd. Er werd je niet verteld en geleerd wat er allemaal bij kwam kijken om het volwassen leven in te gaan. Met zowel een lege rugzak aan begeleiding als een volle rugzak met emotionele bagage ging ik de wijde wereld in.

Op mijn 18e ging ik samenwonen en dacht alles te weten en  te overzien. Niets bleek minder waar. Rond mijn twintigste was ik vaak somber gestemd en wist niet hoe me aan te passen in een wereld waarin van alle kanten iets van me verwacht werd. Voor de buitenwereld was ik die aardige en sociale jongeman, maar van binnen was er weinig tot niets aan een positief gevoel, trots of liefde voor mezelf. Ik was 27 toen ik besloot om het roer om te gooien. Het werd me opeens duidelijk dat het niet mijn leven was wat ik leidde. Maar wat en hoe dan wel? Daar had ik ook geen idee van. Het was wel het moment waar mijn persoonlijk pad van bewustwording is gestart. Het begon met gesprekken met een maatschappelijk werker, later met een psycholoog, boeken lezen, een jaar in het buitenland wonen, het volgen van Emotioneel Lichaamswerk. Hierdoor kwam ik langzaam (weer) in contact met mijn lichaam, en wat zich in dat lichaam allemaal afspeelde. Vele malen was ik gefrustreerd omdat ik niets voelde. Een lange weg volgde, het pad naar binnen.

In 2002 startte ik met de opleiding verpleegkundige in de psychiatrie. Op vele interessante werkplekken heb ik ervaring mogen opdoen waar ik veel over mezelf en over de ander heb geleerd. Hier begint mijn ervaring met het begeleiden van mensen met verschillende soorten problematiek: o.a. eenzaamheid, korsakov, eetstoornis, verslaving, persoonlijkheidsstoornis, faalangst, verzamelwoede, enz. Ook in de palliatieve zorg heb ik waardevolle ervaring mogen opdoen als verpleegkundige. Wat verder volgde was o.a. de opleiding bij de ACC (2011), Academie voor Counseling en Coaching, Reiki 1 en 2, Zen-meditatie en jaartraining Tantra. In 2017 heb ik een loopbaantraject gevolgd welke voornamelijk bestond uit opstellingen. Hierdoor mocht ik wederom grote stappen zetten in mijn eigen persoonlijke ontwikkeling. Wie ben ik, hoe zorg ik voor mezelf, heb ik mezelf lief, ben ik tevreden met mezelf, enz. Het gevolg hiervan was dat ik onder begeleiding ben gaan sporten, iets wat voor mij helemaal nieuw was. Dit was het begin van een gezonder en actiever leven ooit.

Al deze ontwikkelingen hebben mij gemaakt tot wie ik nu ben. Een volwassen man die inmiddels met tevredenheid naar zichzelf kan kijken, en trots is. Trots op wie ik nu ben. Om mijzelf ook te blijven ontwikkelen en om geprikkeld te blijven ben ik sinds 2019 een commitment aangegaan met de Levensschool Venwoude. Aan de school zijn verschillende leraren verbonden die ik met regelmaat benader met een vraagstuk of zelfonderzoek. Mijn mening is dan ook dat het voor ieder mens van belang is om een leraar/coach te hebben waar je terecht kunt met je vragen. Iemand die er altijd voor je is zonder oordeel. Ik wil mijn opgedane kennis en ervaring hierin delen als het gaat om het vergroten van je bewustzijn. Stap voor stap het contact herstellen met jezelf! Waarbij het fijn is om iemand als support te hebben. Dat is wat ik graag wil zijn voor jou.

Geef Stilte Stem

Friesestraatweg 207 - 12

9743 AD GRONINGEN

+31 6 53 52 41 82

info@geefstiltestem.nl

 

KvK: 56729103 

BTW-id NL002153802B44

IBAN: NL 43 ASNB 0706 7924 40

t.n.v. K.J. Dijkman

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang

een attentie voor je verjaardag!

✉️ De nieuwsbrief ontvang je 6x per jaar en

bevat alleen maar leuke informatie!

Inschrijven Nieuwsbrief