Stilteweekend 7 t/m 9 mei 2021

Geef Stilte Stem organiseert weer een stilteweekend van 7 t/m 9 mei 2021: even niets moeten en uitrusten van alle drukte. Tijd nemen voor jezelf en voor jouw stilte, in een groep gelijkgestemden. Wat heeft jouw stilte je te vertellen?

Waarom?

We leven in een tijd met ontelbare mogelijkheden, waarin niets meer onmogelijk lijkt te zijn. Daardoor komt er veel op ons af. Door tijd te nemen voor stilte wordt het mogelijk hierin bewuste keuzes te maken. De stilte brengt je weer in contact met je oorspronkelijke kern. Na het stilteweekend heb je weer een open blik en een diepere visie.

Hoe?

Tijdens het weekend houden we korte zit- en loopmeditaties. Deze zijn ook zonder ervaring met mediteren prima te doen. Met creatieve opdrachten ga je aan de slag om orde te scheppen in je hoofd. De maaltijden gaan we met elkaar in stilte voorbereiden en daarna in stilte opeten. Er zijn tussendoor vele momenten om je tijd op je eigen manier in te vullen. Halverwege het weekend krijg je de ruimte om je ervaring te delen of vragen te stellen. Daarna gaan we weer verder de stilte in tot zondagmiddag.

 

Met wie?

Je verblijft in een groep van minimaal 5 tot maximaal 8 personen. Gelijkgestemden die net als jij op zoek zijn naar momenten van stilte, rust, bezinning en samenzijn.

Programma

Op de vrijdag wordt je vanaf 17.00 van harte welkom geheten, waarna we beginnen met heerlijke soep en ambachtelijke broden. De kamers worden verdeeld en we beginnen met het programma om 19.30. Je maakt met iedereen kennis en er wordt uitleg gegeven over het gehele weekend. Er wordt een corveelijst gemaakt, want we dragen met elkaar de verantwoordelijkheid voor de leefomgeving. De avond wordt afgesloten met een meditatie en om 22.00 gaat de stilte in. 

Op zaterdag en zondag staan we om 08.00 op om gezamenlijk te ontbijten en aansluitend de dag te openen met een korte zit- en loopmeditatie. Daarna volgen verschillende activiteiten, afgewisseld met de benodigde pauzes en maaltijden tussendoor. Zondag om 14:30 wordt door middel van bepaalde rituelen de stilte doorbroken. Daarna ruimen we op en sluiten af met koffie en thee. Rond 17.00 gaan we uiteindelijk allemaal weer onze eigen weg.

Verblijf

We verblijven op het Landgoed Nieuw Allardsoog te Bakkeveen. Het 14 ha grote landgoed ligt goed verborgen op het grenspunt van de drie noordelijke provincies en is een oase van rust, met eigen ven, bos, parkjes en weide met eigen vee. Het ligt heel centraal in Noord Nederland. De groepsaccommodatie biedt normaal plaats aan 16 personen, maar we gaan tot een maximum van 8 personen. Je hebt hierdoor in je eentje een slaapkamer met eigen douche en toilet. 

Reacties van deelnemers

Rudi: Een hele mooie, bijzondere ervaring. In het begin wel wat weerstand gevoeld. Mediteren blijf ik lastig vinden, zit dan nog erg in mijn hoofd. Het programma was erg variërend en leuk om te doen. De begeleiding in uitleg was ook prima. De groep voelde erg vertrouwd en warm!  Het begeleiden van stilteweekenden zit in het DNA van Klaas Jan.

Ricky: Het was prachtig, helend en zo waardevol. Alle deelnemers met hetzelfde doel, vrijdagavond nog zo onzeker, maar met het uur groeiend in vertrouwen in elkaar. Doen wat je wilt doen, zonder dat je je hoeft af te vragen wat de ander daarvan zal denken. Zelf ook niet veroordelend over hoe anderen iets doen. Open, weerloos, vol vertrouwen stil, stil ..... Alles van waarde is weerloos. 

Elise: Ik heb het stilteweekend in 2 woorden ervaren als inspirerend & fantastic. In een groep met fijne mensen heb ik in stilte kunnen zijn met de omgeving, bij mezelf. "Voel je vrij" gaf je ons mee en dat is zó gelukt. Bevrijdend om te mogen zijn wie je bent, waar je behoefte aan hebt gewoon doen. Gewoon omdat iedereen het doet en daarin zit ook juist de verbondenheid. Dank voor je prachtige program. Wat een ontzettende leuke opdrachten mét behoud van ruimte om zelf in te vullen.

 

Carolien: Niets dan lof over het georganiseerde Stilteweekend door Klaas Jan! Het was een super intense ervaring! Het heeft mij vele inzichten gegeven en echte rust! Een heerlijk programma en een hele fijne groep! Aan het einde van het weekend wilde ik de stilte niet meer uit! Dit was mijn 2e weekend en ik vond het wederom fantastisch, en toch weer allerlei nieuwe momenten!

 

Rianne: Ge-wel-dig. Had geen idee wat me te wachten stond, maar wat een weldaad, stilte ..... Dit met/in een groep te doen zag ik eerst tegenop, maar juist bijzonder. Ga zeker nog een keer ( mag't met dezelfde groep ? )

Esther: Zo bijzonder samen te zijn met "on"bekenden. Het maakt een groot verschil met elkaar om te gaan in stilte of in gesprek..... Stil zijn was en is heerlijk, nieuwe ontdekkingen wat het met je doet, wat je voelt, hoe het gaat. Steeds een stap dichterbij hoe geweldig stil zijn, meditatie is, dat zelfs het programma soms veel te snel ging. Nu al weer? Ik beveel het anderen zeker aan, als je durft :) De groep mensen, warm, fijn, onderzoekend. 

Conny: Ik kan Geef Stilte Stem zeker aanraden. Het stilte weekend was super! Heerlijk bij kunnen tanken en tot mij zelf kunnen komen.

 

Gerlof: Ik kijk terug op een heel bijzonder weekend met, voor mij een nieuwe ervaring en nieuwe inzichten. Allereerst bedankt daarvoor. Je hebt het programma met zorg samengesteld, dat was te merken. Je had het goed opgebouwd.

Wanneer?

Het eerstvolgende Stilteweekend vindt plaats van 7 t/m 9 mei 2021.

Wat zijn de kosten?

De prijs voor het gehele weekend bedraagt € 450,- per persoon. Dit is inclusief overnachtingen, opgemaakt bed bij aankomst, handdoekenset, koffie + thee, maaltijden + fruit, activiteiten en toeristenbelasting. 

Aanmelden

Na inschrijving via het aanmeldingsformulier krijg je een bevestigingsmail met uitleg over de betaling. Je wordt verzocht om binnen twee weken € 225,- over te maken. Het resterende bedrag moet uiterlijk twee weken vóór aanvang van het stilteweekend betaald zijn. Inschrijving gaat op volgorde van aanmelding + eerste aanbetaling.

 

Annulering

Bij annulering binnen 30 dagen voor aanvang van het stilteweekend ben je het aanbetaalde bedrag van € 225,- verschuldigd. Bij annulering binnen 14 dagen voor aanvang van het stilteweekend brengen wij het totale bedrag á € 450,- in rekening, tenzij je iemand anders vindt die je plaats inneemt. Bij onvoldoende aanmelding behouden wij ons het recht om het stilteweekend te annuleren. Je krijgt dan het door jouw betaalde bedrag volledig terug.

 

 

Graag tot ziens bij één van de Stilteweekenden.