Wat                                                                                   Waarom

Meer aandacht geven aan stilte. Stilte omvat alles en niets. Maar is er nog ruimte voor stilte in onze drukke maatschappij met alle prikkels en afleiding? Door mijn eigen verhaal wil ik je meenemen op reis naar stilte, in de hoop je te inspireren. Waar de reis naartoe gaat is onbekend.

Er zitten zoveel antwoorden verborgen in stilte. We zijn echter niet meer gewend om er tijd voor te maken en om er op te vertrouwen. Het kan ook te spannend lijken om stil te zijn. Door weer ervaring op te doen met stilte, kan het vertrouwen hierin weer groeien.


Hoe

Het is de bedoeling om niets vast te leggen als concept, maar constant wachten op een uitnodiging vanuit de stilte, om daarmee aan de slag te gaan. Wat komt op mijn pad, wat is de behoefte die ontstaat, wat is de leegte?

Onlangs kreeg ik de vraag van iemand of ik plannen heb om weer een stilteweekend te organiseren. Hij had in het verleden een stilteweekend bij me gevolgd, en schreef: "ik vond het zo bijzonder om het mee te maken, een weekend in stilte, heerlijk. Ik mis het een beetje". Dit is voor mij dus DE uitnodiging om er weer mee aan de slag te gaan. Stilteweekenden organiseren. 

 

Mocht jij leuke ideeën, suggesties, of vragen hebben voor andere evenementen of iets dergelijks? Laat het me weten, en wie weet..............